Landsmøte 2022

«Smagen av Sydspissen»

Presseveteranenes landsmøte på Lindesnes Havhotell 2022

 

Sett av helgen 19.- 21. august neste år, da samles vi omsider til landsmøte igjen, denne gang helt sør i kongeriket. Vi skal bo og ha møter på Lindesnes Havhotell i Båly Havn, bare 12 kilometer fra punktet alle skal til: Lindesnes fyr. Dit skal vi også etter hvert.

 

Vi legger opp til gode og minnerike smaksopplevelser i ord, toner, kystnatur, historie og i det kulinariske området. Vi bor på brygga, og fiskemottaket og -butikken er rett rundt hjørnet. Og på den andre siden av bukta, et par steinkast unna, ligger Under. Dere får en liten omvisning der på slutten av landsmøtet. Men dere kan også oppleve hva Under kan by på rent kulinarisk, men da må dere komme kvelden før landsmøtet starter. Her viser vi til tidligere informasjon i Presseveteranen; Når hørte du sist en skikkelig tåkelur?

 

Landsmøtet 2022 starter fredag 19. august kl. 14.00 som seg hør og bør med velkomst og presentasjon av Lindesneshalvøya, rusletur langs Spangereidkanalen med innlagte forfriskninger. Senere på ettermiddagen båttur til uthavna Svinør, en av Sørlandets vakreste uthavner med gamle hus og mye historie.

Om kvelden nyter vi noe av det som har blitt landet av havets delikatesser i Båly denne dagen. Kvelden byr også på en kro-konsert med et visst sørlandsk tilsnitt.

 

Lørdag 20. august avvikles Presseveteranenes årsmøte i tradisjonell stil, vil vi tro.

Etter lunsj er det utflukt til Lindesnes fyr, landets eldste og eneste bemannede fyrstasjon. Dere skal få et innblikk i historien til stedet, omvisning, værprat og varierte smaksprøver med ingredienser fra marin biologi og botanikk.

Kvelden byr på festmiddag etterfulgt av lun jazz og harpeklang.

 

Søndag 21. august blir det omvisning i Under i grupper fra kl. 10.00 til 12.00, fulgt av utsjekk. Hvis ikke dere like godt tar et par dager til på Lindesneshalvøya når dere først har kommet.

 

Presseveteranene i Agder

 

Nyhetsbrev fra Presseveteranene i Agder

 

Presseveteranenes landsmøte 19.-21. august 2022

 

Når hørte du sist en skikkelig tåkelur?


Vi tipper det er lenge siden, det er noen år siden fyrstasjonene langs kysten brukte tåkelur. Noen av dere har kanskje aldri hørt lyden?

Under landsmøtet på Lindesnes neste år får du sjansen. Da besøker vi Lindesnes fyr, landets eldste og eneste bemannede fyrstasjon. Der starter de tåkeluren for oss - uansett vær!

 

Dette blir et bittelite innslag i et program som begynner å ta form og som vi sender ut medio november. Programmet vil by på mange opplevelser, og dere skal bli godt kjent på Lindesneshalvøya.


UNDER

Vi har klart det under (!) å få reservert noen bord i den verdensberømte restauranten UNDER kvelden før landsmøtet starter, altså torsdag 18. august. Vi kan dessverre ikke ha festmiddagen der; for få plasser og for høy pris. Det er lange ventelister for å bli gjest på Under, men vi får altså sjansen i forkant av landsmøtet.


For noen dager siden fikk vi anledning til å se nærmere på UNDER. Du kjenner på deg at noe spesielt venter deg når du rusler utover mot stedet. Innenfor blir du formelig sugd ned trappene mot restauranten og den helt spesielle «undervannsutsikten» stedet byr på. Vi har UNDER «på hånda» fram til like før jul. Hvis noen vil oppleve stedet og menyen, må vi ha svar innen 20. desember. Her blir det først-til-mølla, plassen er begrenset.

 

Kuvert kr 2 450 - Vinpakke kr. 1 650 - Juicepakke kr. 850 - Depositum kr. 1000,- per person

Landsmøte Lindesnes 2022

  

Kjære Venner!

 

Allerede nå bør dere merke av 19. til 21. august 2022 i kalenderen. Da skal dere til Lindesnes, nærmere bestemt til Lindesnes Havhotell og havna Båly som blir ramme for landsmøtet 2022.

Vi driver aktiv etterforskning for å finne fram til kremen av det Lindesneshalvøya kan by på og skal sette sammen et program fullt av OPPLEVELSER. Området er interessant i mange sammenhenger, historisk, geografisk, industrielt og ikke minst meteorologisk.

Besøk på Lindesnes fyr inngår selvsagt i programmet. Vi kan heller ikke overse Under og legger opp til en musserende visitt der.

Detaljer for øvrig må vi komme tilbake til.

 

Alt nå gjør vi oppmerksom på at det er gode muligheter til bobilparkering ved hotellet for dere som eventuelt ønsker å komme i egen «bolig». Det er selvsagt også mulig å bo lenger på havhotellet for dere som ønsker det, enten før eller etter landsmøtet. Vi tar oss av reservasjonene for dem som melder seg tidlig.

 

Vi kommer tilbake med priser, transportopplegg og detaljert program til høsten.

 

Velkommen til Lindesnes!

 

Presseveteranene i Agder

Styret